Willem en Yolanda in Nieuw Zeeland

17 februari

17 februari.

Op de camping met schapen op de achtergrond en daar werden we vanmorgen wakker van.

De plannen zijn om over de Arthurss Pass, richting Greymouth te gaan en bij Reefton te overnachten.

Zigzaggend van oost naar west en dan weer oost, van zuid naar noord, over het Zuider-eiland van Nieuw Zeeland.

Arthurss Pass is een schitterende natuur geweld, van vulkanen met uitlopers waar je over heen rijdt met verbindingsbruggen en hoog- plateaus.

Op een lookout, Kea's gezien, één was zeer geïnteresseerd in de rubbers van de autoportieren en dakluiken van onze campervan. Verjagen lukte niet, dan maar weggereden naar de volgende lookout, door een Gorge, vol met bloeiende ‘'Christmass trees, met een rode gloed over de bergen.

De andere kant van de Arthurss pass is spectaculairder, steile hellingen, sommige van 16%, met een overkapping over de weg, ivm lawine gevaar van steengruis.

Bij het Lake Poerua, koffie gezet en genoten van ons uitzicht op de bergen. Vandaar uit via de Arnold Valley road, over road 7 naar Reefton.

Reefton een leuke streekplaats met veel voorbijgaande glorie, daar getankt en besloten om door te gaan naar Hanmer Springs.

Door het Victoria Conservation Park, waar geen eind aan leek te komen

(± 70 km.), over de Lewis Pass ( 820 m).

we volgden een rivier die na Engineers Camp steeds breder werd tot aan Hanmer Springs aan toe, op sommige plaatsen ± 2 km.

in Hanmer Springs zijn thermal baden en Hotsprings, een soort Thermo 2000 bij Valkenburg. Morgen gaan we een bad nemen.

Carien

Hallo Bofkonten

Ik geniet heel erg van jullie verhalen en foto's. Ik herken veel en sommigen dingen beleef ik weer terug zoals die vreselijke sandfly's. Mijn schoonzus had een soort spray daarvoor dat hielp wel maar ze bleven vervelend.
De bootreis van Wellington naar Picton heb ik ook gemaakt en ik lees net jullie mail van Hamnersprings, daar ben ik ook geweest in datzelfde bad waarschijnlijk, lekker warm maar een vreselijke stank. Daar wen je wel aan trouwens maar je moet er even doorheen. Ik denk dat jullie nu in een gebied gaan komen waar ik nooit geweest ben, want ik ben niet heel ver boven Christchurch geweest. Hier gaat alles zijn gang, dwz er ligt nog steeds sneeuw, Sven Kramer heeft zijn eerste gouden medaille (5000 mtr) enHudy heeft haar pols gebroken door een val op de gladde weg. Nu moet ik aan het werk... jullie nog heel veel plezier en tot de volgende reisverhalen

Groetjes Carien