kaikoura
Kaikoura - Zuidereiland.
Lekker uitgeslapen en om 9.00 uur opgestaan.
Het weer verrassend mooi maar toch veel wind op zee. Om 10.30 uur naar infocentrum gegaan om de whale-watching trip te boeken - eerst volgende mogelijkheid was volgens hen op 20/2 om 15.00 uur. Daarna nog informatie opgevraagd voor de albatroskolonie en de zeehonden trip.
Daar de tip gekregen om rechtstreeks boeking te doen voor de whale-watching trip bij hun vertrekpunt. Daar heen gereden.
De trips van vanmorgen waren allemaal geannuleerd vanwege de ruwe zee.
Eerst volgende trip, voor ons was om 12.45 uur vandaag, uiteindelijk werd het 12.15 uur.
Yolanda de bekende pil ingenomen en met de bus naar de boot.
De zee was behoorlijk ruw en de boot ging soms meters omhoog en omlaag.
De eerste stop was bij de dolfijnen, ruim honderd zwommen langs en om de boot, een fantastische ervaring, maar moeilijk te fotograferen ivm de sluitertijd.
Yolanda werd zeeziek (zie foto), daarna opzoek gegaan naar de walvissen.
Hier vlak voor de kust is het al 1600 m. diep en ontstaan er diepe kloven onder water.
Drie keer een walvis gespot, een steeds gewacht op het ultieme moment dat hij/zij weer onderduikt. Bijzonder fascinerend om deze grote zoogdieren van dichtbij te zien.
Om 15.30 uur weer terug aan land waarna Yolanda weer vlug opknapte. Nog even naar een uitkijkpunt gereden en boodschappen gedaan.
Allebei goed gegeten om 19.15 uur, stukje geschreven en daarna de foto's geselecteerd voor het thuisfront.
Het weer ziet er voor de komende dagen goed uit en het wordt weer warm, gelukkig.
Dit is het laatste stukje vanaf het Zuider-eiland, overmorgen gaan we weer met de ferry naar het Noorder-eiland, voor de laatste week in Nieuw Zeeland.
Groetjes Willem en Yolanda
Hee vakantiegangers Wat een mooie blauwe lucht zeg! We proberen jullie al een paar dagen te bereiken maar volgens mij komen de smsjes en voicemail berichten niet aan. Kunnen jullie zodra jullie dit lezen even bellen met Ester? ze heeft vanavond avonddienst dus wat later op de avond (voor jullie ochtend) is prima :-)
gr,
Eelco
P.S. Het is wel duidelijk dat jullie enorm genieten van deze vakantie! Heerlijk! Misschien kunnen jullie de vakantie nog ter plekke verlengen want hier mis je niets: het is ongeveer 2 maanden echt winter met dagelijkse sneeuwbuien, lage temperaturen enzovoort.
Dus geniet van de warmte en doe voorzichtig!